Content marketing

Creëren en distribueren van relevante en waardevolle content.

Content marketing waarmee je echt scoort! Branding voor jouw merk en hogere rankings!

Content marketing

Content marketing is voor elk bedrijf en elke website van groot belang. Met goede content marketing kun je ervoor zorgen dat een website beter wordt gevonden in de zoekmachines. Bovendien zorgt de content, mits van een goede kwaliteit, ervoor dat bezoekers van je website de juiste informatie vinden en getriggerd worden. Het is de bedoeling dat je content altijd waarde biedt. Bezoekers moeten worden voorzien van waardevolle en relevante informatie, die uiteraard perfect aansluit op de behoeften van jouw doelgroep. Bij goede content wordt er al snel gedacht aan tekst, maar content bestaat uit veel meer. Denk aan grafische vormgeving en beelden, podcasts, video’s en andere manieren om jouw doelgroep te bereiken met een goede boodschap. Het beste is om op regelmatige basis nieuwe content op jouw kanalen te publiceren. Hiermee behaal je het beste resultaat, mede omdat Google kijkt naar de actualiteit van gepubliceerde content.

Het doel van content marketing

Content marketing heeft uiteindelijk maar een hoofddoel, en dat is om bezoekers naar jouw website te trekken. Op die manier kun je ze uiteindelijk verleiden om klant te worden. Natuurlijk is het ook een doel om mensen te voorzien van informatie, maar het hoofddoel is het trekken van nieuwe bezoekers. Content marketing zorgt voor meer naamsbekendheid, voor meer sales en als het goed is voor een hogere omzet.

Het verschil met inbound marketing

Content marketing wordt door veel mensen vaak inbound marketing genoemd. Het is belangrijk om te weten dat er wel een belangrijk verschil is. Inbound marketing heeft als doel om gevonden te worden via zoekmachines, social media en andere websites. Hierbij ben je bezig met het publiceren van waardevolle content. Via fora en communities ga je vervolgens de interactie aan met mogelijke klanten. Content marketing is veel breder. Het gaat hierbij ook om persoonlijke communicatie, offline media, mobiele zaken en evenementen. Ook promotie is onderdeel van content marketing. Dat zou je ook weer kunnen zien als een vorm van outbound marketing. Content marketing en inbound marketing hebben dus zeker overeenkomsten, maar ook verschillen.

SEO content marketing

Is content marketing nieuw?

Nu je weet wat content marketing is denk je misschien, is dit nieuw? Content marketing als term is vrij nieuw, maar het principe is natuurlijk verre van nieuw of modern. Het principe bestaat al meer dan honderd jaar en wordt al die tijd al succesvol toegepast. Denk maar aan grote bedrijven als Albert Heijn, NS of KPN. Deze bedrijven hebben grote successen behaald met deze vorm van marketing. Wat wel nieuw is, is de manier waarop content marketing wordt gemaakt en gedeeld. Door social media is het mogelijk om vrij goedkoop, of zelfs gratis, content te maken en te delen. Ook consumeren kan gratis en vanaf je eigen bank. Dat maakt content marketing in het moderne jasje wel een vrij nieuw fenomeen.

De verschillende soorten content marketing

Het inzetten van content marketing op een goede manier zorgt er niet alleen voor dat mensen sneller en meer naar je website komen, het zorgt er ook voor dat je wordt gezien als een specialist in jouw vakgebied. Het is dan ook zeker niet nodig om altijd iets te willen verkopen. Het simpelweg inspireren, motiveren of informeren van je doelgroep is ook heel nuttig. Hiermee kunnen er vaak al kleine problemen worden opgelost, en bovendien worden mensen nieuwsgierig naar je product of dienst. Deze manier van triggeren is heel belangrijk. Ook zal jouw doelgroep steeds meer bekend worden met jou, waardoor ze je steeds beter kennen en op het moment dat ze iets nodig hebben aan jouw bedrijf gaan denken. Content marketing gaat dus niet altijd om resultaat op de korte termijn, maar minstens zoveel om resultaat op de langere termijn.

Je hebt verschillende manieren en methodes van content marketing, zowel on-page als off-page. Die twee lichten we hieronder uit.

On-page content marketing

On page content marketing is simpelweg content die op je eigen website wordt geplaatst, zoals het woord al doet vermoeden. Het is hierbij van groot belang om deze content te optimaliseren, zodat het goed te vinden is in Google en andere zoekmachines. Op deze manier kun je meer relevante bezoekers naar je website trekken.

Off-page content marketing

Off page content marketing is content marketing op andere kanalen, met name op externe websites. Het liefst gaat het hierbij om websites met een grote mate van autoriteit. Dit brengt jouw website en bedrijf onder de aandacht van je doelgroep. Bovendien worden deze externe artikelen hele waardevolle backlinks naar jouw website opgenomen. Ook dit heeft een heel positief effect op jouw vindbaarheid op Google. Ook de autoriteit van je eigen website wint hiermee aan kracht.

Content marketing uitbesteden?

Zelf content bedenken en maken is een lastig proces. Bovendien kost het heel veel tijd, tijd die je liever besteed aan waar je echt goed in bent. Dan is het uitbesteden van content marketing een goede optie. Contentmarketing uitbesteden kan heel goed bij ons. Wij beschikken over een heel uitgebreid netwerk, waardoor we in staat zijn om een hele goede SEO content marketing strategie op te stellen en uit te voeren. Wij kunnen op veel externe websites artikelen plaatsen, voor uiteenlopende thema’s. Als jij interesse hebt om je content marketing uit te besteden ben je bij ons aan het juiste adres. We kijken wat voor jou het beste is en ontnemen je de zorg over content marketing. Neem direct contact met ons op en we kijken naar de mogelijkheden!

Interesse in het uitbesteden van content marketing?

Wij beschikken over een zeer uitgebreid netwerk, waardoor we op heel veel externe websites en blogs artikelen kunnen plaatsen met uiteenlopende thema’s. Heb je interesse om content marketing voor jouw bedrijf uit te besteden? Neem dan direct contact met ons op.