Hoe hoger scoren in Google?

Essentiële tips om hoog in Google te komen.

Wil jij ook hoger scoren in Google? Volg deze stappen en ontvang meer gratis zoekverkeer.

Hoe hoger scoren in Google?

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om je ranking in Google te helpen verbeteren. Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om je ranking in Google te verbeteren is zorgen dat je website goed geoptimaliseerd is voor SEO. Dit betekent dat je ervoor moet zorgen dat je website gemakkelijk te navigeren is, een goede lay-out heeft, en de juiste trefwoorden gebruikt. Je moet er ook voor zorgen dat je inhoud van hoge kwaliteit is en relevant voor je doelgroep. Bovendien moet je backlinks van andere websites naar jouw website opbouwen. Belangrijk daarbij is dat deze links van hoge kwaliteit zijn. Als je deze tips volgt, zul je hoger in Google gaan ranken en meer verkeer naar je website krijgen.

Iets anders wat je kunt doen om je zoekwoord posities in Google te verbeteren is het maken van goede inhoud die mensen zullen willen delen. Dit betekent dat je artikelen schrijft die interessant, informatief en nuttig zijn. Je kunt ook infographics, video’s en andere soorten multimedia gebruiken om de aandacht te trekken. Als je inhoud interessant en nuttig is, zullen mensen eerder geneigd zijn die te delen met hun vrienden en collega’s. Dit helpt om je ranking in Google te verbeteren en de hoeveelheid verkeer naar je website te vergroten.

Om hoger in Google te komen zijn er een paar dingen die je zelf kunt doen. Hieronder lichten we enkele tips toe die je zelf kunt toepassen, zodat jij binnenkort ook hoger in Google komt te staan met jouw website.

Start met zoekwoorden onderzoek

Het uitvoeren van een zoekwoordonderzoek of keyword analyse is een essentiële stap in het optimaliseren van je pagina’s. Het houdt in dat je de zoekopdracht van je potentiële klanten uitzoekt, zodat je die woorden op je pagina’s laat terugkomen. Door dit te doen zul je meer bezoekers kunnen aantrekken die op zoek zijn naar wat je te bieden hebt. Zorg er dus voor dat je met trefwoordenonderzoek begint als je betere resultaten van je website wilt zien.

Voorbeeld: Een fietsenwinkel zou kunnen focussen op het trefwoord “fietsreparatie” naast “fietsenwinkel”. Zo kunnen ze klanten aantrekken die informatie zoeken over het repareren van hun fiets. Of nog specifieker: “fietsreparatie Amsterdam” of “fietsenwinkel Amsterdam”. Maar dit kunnen uiteraard ook andere zoekwoord combinaties zijn, bijvoorbeeld i.c.m. een merk of specifieke doelgroep.

Google AdWords Keyword Tool

Er zijn een paar manieren om een zoekwoordonderzoek te doen. De eerste is het gebruik van Google AdWords Keyword Tool. Deze gratis tool van Google geeft informatie over het aantal zoekopdrachten dat een bepaald trefwoord krijgt, en ook over verwante zoekwoorden en hun zoekvolumes.

Google gerelateerde zoekopdrachten

Een andere manier om uit te zoeken welke zoekwoorden interessant zijn en gebruikt worden door jouw doelgroep is door gebruik te maken van Google’s “gerelateerde zoekopdrachten” functie. Deze functie toont je andere populaire zoekopdrachten die met je oorspronkelijke trefwoord te maken hebben.

Professionele (betaalde) tools

Je kunt ook andere tools zoals Wordtracker, Ubersuggest of SEMrush gebruiken om je bij je onderzoek te helpen. Deze tools bieden meer diepgaande gegevens dan de Google tools, zoals maandelijkse zoekvolumes en concurrentieniveaus.

Als je eenmaal hebt bepaald op welke zoekwoorden je je wilt richten, is het tijd om ze op je pagina te gaan gebruiken! Wees consistent en zorg ervoor dat je ze opneemt in je titel, in je koppen, en in je inhoud. Je kunt ze ook gebruiken in je alt-tags en in je anchor teksten.

Door je op de juiste trefwoorden te richten, kun je de zichtbaarheid van je website sterk verbeteren. Zorg er dus voor dat je je keyword onderzoek goed doet en begin vandaag nog met die zoekwoord posities verbeteren!

Kies de juiste paginatitel

Geef iedere pagina een heldere titel die de inhoud van de pagina nauwkeurig beschrijft. Als het niet duidelijk genoeg is voor een mens, zal het ook niet duidelijk genoeg zijn voor Google. En zal je website waarschijnlijk niet eens in de zoekresultaten verschijnen.

Ankertekst

Google gebruikt de titel van een webpagina als de ankertekst (ook wel anchor tekst genoemd) voor de link naar die pagina. Dit is een van de vele factoren die Google gebruikt om te bepalen hoe goed een pagina scoort in de zoekmachine resultaten pagina’s (SERPs).

Een goede titel zal het onderwerp van je pagina nauwkeurig beschrijven, terwijl hij ook trefwoorden bevat die mensen in Google zouden kunnen typen om je pagina te vinden. Bijvoorbeeld, als je een website over “mode” hebt, zou je een pagina over “koffie” kunnen maken. In de titel van die pagina zou je zowel het trefwoord “koffiebonen” als de woorden “beste” of “kopen” willen vermelden. Dit helpt Google te bepalen dat je pagina relevant is voor mensen die geïnteresseerd zijn om de beste koffiebonen te kopen. Tevens helpt het je pagina hoger te scoren in de zoekresultaten pagina’s wanneer mensen naar die termen zoeken.

Kort en bondige titels

Bij het maken van titels voor je pagina’s moet je ze kort en bondig houden. Als een titel te lang is, wordt hij in de zoekmachine resultaten pagina’s afgekapt, en kunnen mensen misschien niet de hele titel zien. Zorg er ook voor dat je titels pakkend en interessant zijn, zodat mensen er op willen klikken. Vaak helpt het om er een vraag van te maken of nieuwsgierige mensen te triggeren met een opvallende stelling. Bijvoorbeeld: “De 23 vreemdste feiten over koffiebonen die je nog niet wist!”. Of “Dit zijn de modetrends die echt niet meer kunnen in 2022!”.

Het maken van duidelijke en beknopte titels is een van de eenvoudigste manieren om de zichtbaarheid van je website in de Google zoekresultaten te verbeteren. Neem de tijd om nauwkeurige en informatieve titels voor al je pagina’s te maken, en zie hoe je website verkeer groeit!

Schrijf minstens 300 tot 500 woorden per pagina

Een veel voorkomende fout is de lengte van een pagina te kort te maken. Vooral voor nieuwe websites kan dit van cruciaal belang zijn. Google indexeert bijvoorbeeld vaak gewoon geen pagina’s met minder dan 200 woorden. Neem als vuistregel dat een pagina minstens 300 woorden lang moet zijn. Persoonlijk hanteren we een minimum van 500 woorden, maar veelal adviseren we om nog meer woorden te gebruiken. Zo zijn pagina’s van 2.000 tot 3.000 woorden geen uitzondering meer.

Kwaliteit van pagina’s is essentieel

Om inhoud te maken die zowel waardevol is voor je bezoekers als hoog zal scoren in de zoekmachine resultaten pagina’s (SERPs), moet je uitgebreide artikelen schrijven die goed onderzocht zijn en rijk aan zoekwoorden uit je zoekwoordenonderzoek. Maar niet alleen de kwantiteit van je inhoud is belangrijk – ook de kwaliteit van je schrijven is van kritiek belang.

Hier zijn wat tips voor het schrijven van goede SEO content pagina’s:

  1. Gebruik een zoekwoordonderzoek om te bepalen op welke trefwoorden je je het best kunt richten
  2. Plaats je zoekwoorden op diverse plaatsen in je artikel. Ook in de titel, in het tekstgedeelte, en in de ankertekst van eventuele hyperlinks
  3. Schrijf in een duidelijke, beknopte en goed leesbare stijl
  4. Gebruik afbeeldingen en video’s om de tekst te breken en extra waarde toe te voegen
  5. Zorg ervoor dat je artikel goed onderzocht en op feiten gecontroleerd is
  6. Controleer je werk vóór publicatie
  7. Promoot je nieuwe content op sociale media en andere online kanalen
  8. Houd de resultaten in de gaten en pas je strategie zo nodig aan

Door deze tips te volgen, kun je hoogwaardige SEO inhoud maken die je helpt je gewenste resultaten te bereiken.

Voeg foto’s en afbeeldingen toe

Voeg minimaal 1 foto of afbeelding toe bij je artikel om de tekst te breken en interessanter te maken. Je foto moet relevant zijn voor het onderwerp van je artikel, en je moet hem zo hernoemen dat het duidelijk is waar de foto over gaat. Zorg er bovendien voor dat je je zoekwoord uit je zoekwoordenonderzoek in de naam van je foto verwerkt. Dus bijvoorbeeld: grijze-landelijke-vloerlamp.jpg of nederlandse-bloemenhoning.jpg. Gebruik nooit bestandnamen als IMG026645.jpg.

Over welk onderwerp je ook schrijft, zorg ervoor dat je een foto vindt die relevant en interessant is. Nog beter is dat de gekozen afbeelding iets verduidelijkt en dus echt een toegevoegde waarde is voor de bezoeker.

Gebruik headings, tussenkoppen en alinea’s

Voeg headings, tussenkoppen en alinea’s toe op je pagina voor een betere leesbaarheid. Google hecht ook veel belang aan deze koppen en subkoppen, dus zorg ervoor dat je je zoekwoord in minstens één ervan verwerkt! Zorg er ook voor dat de tekst gemakkelijk te lezen is door het juiste lettertype en lettergrootte te gebruiken.

Er zijn meerdere koptekst niveaus in Google’s algoritme, waarbij h1 het belangrijkst is, daarna h2, h3, etc. Zorg ervoor dat je je doel trefwoord in minstens een van je koppen gebruikt. Want dat helpt je hoger in de zoekresultaten te komen.

Zorg dat elke alinea ongeveer 3-5 zinnen lang is, en dat elke zin duidelijk en beknopt is. Het liefst maximaal 20 woorden per zin. Als je klaar bent met het schrijven van je artikel, bekijk je het en kijk je of alles goed en vloeiend in elkaar overloopt.

Wat is beter voor je website – lange-termijn SEO of korte-termijn SEO?

Dat hangt af van je doelen en hoeveel moeite je bereid bent er in te steken. Langdurige SEO kost tijd en moeite, maar de resultaten kunnen duurzamer zijn. Kortlopende SEO is minder effectief, maar kan je een tijdelijke boost in verkeer geven. Welke route je ook kiest, zorg ervoor dat je je concentreert op kwaliteit boven kwantiteit.

Het is echter belangrijk te onthouden dat SEO geen snelle oplossing is – het kost tijd en moeite om resultaten te zien.

Gebruik belangrijkste zoekwoord in je tekst

Gebruik het belangrijkste zoekwoord voldoende in je tekst om zoekmachines te helpen om te herkennen waar de tekst over gaat. Vermijd echter keyword stuffing. Dat is het vullen van je tekst met te veel zoekwoorden tot het punt waarop het moeilijk te lezen wordt. Zorg er ook voor dat je synoniemen gebruikt om te voorkomen dat je te veel op een enkel woord vertrouwt. Dit maakt je inhoud leesbaarder en gebruiksvriendelijker, terwijl je toch de SEO voordelen krijgt die je nodig hebt. Een goede vuistregel is om je zoekwoord 2-3 keer in je hele tekst te gebruiken. Een goede vuistregel is om je trefwoord 1-2 keer per 100 woorden te gebruiken.

Symantische zoekmachines vertrouwen op het begrijpen van de relaties tussen woorden om betere zoekresultaten te geven. Dit betekent dat je synoniemen kunt gebruiken om je zoekactie te verfijnen en nauwkeurigere resultaten te krijgen. Als je bijvoorbeeld “mountainbike” in een traditionele zoekmachine typt, geeft die resultaten voor websites over mountainbikes. Als je echter een symantische zoekmachine gebruikt en “MTB” of “ATB” intypt, geeft die resultaten voor websites over verschillende soorten mountainbikes. Dit komt omdat symantische zoekmachines begrijpen dat “MTB” en “ATB” synoniemen zijn voor “mountainbike”. Door synoniemen te gebruiken krijg je specifieke zoekresultaten en vind je sneller en gemakkelijker de informatie die je nodig hebt.

Yoast SEO plugin voor WordPress

Yoast SEO is een plugin voor WordPress die je kan helpen je website voor SEO te optimaliseren. Het biedt functies als zoekwoord optimalisatie, leesbaarheidscontroles, en XML sitemaps om je te helpen je ranking te verbeteren. Een handige plugin die bovenstaande zaken automatisch voor je controleert.

Deel je content op social media

Deel je website, blogberichten en posts op social media om een groter publiek te bereiken. Je kunt ook social media iconen toevoegen aan je website. Hierdoor kunnen lezers jouw berichten ook makkelijker zelf delen op Twitter, Facebook, LinkedIn en Google+.

Hoger scoren in Google kost tijd

Tenslotte moet je geduld hebben. Het kost tijd om hoog in Google te scoren, en er is geen gegarandeerde formule voor succes. Maar als je de bovenstaande tips volgt, zul je goed op weg zijn naar hogere posities in Google en andere zoekmachines en meer gratis verkeer.