Hoe kom je bij Google bovenaan te staan?

En hoe blijf ik daar staan?

Wil jij ook bovenaan in Google staan? Wij helpen je graag.

Hoe kom je bij Google bovenaan te staan?

Er is geen eenvoudig antwoord op deze vraag, want er zijn veel factoren die bepalen hoe hoog je website in de zoekmachine resultaten pagina’s (SERPs) verschijnt. Maar door de onderstaande tips te volgen kun je jezelf de beste kans geven om een hoge plaats te bereiken.

Zorg dat je website geoptimaliseerd is voor zoekmachines

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om je ranking te verbeteren is zorgen dat je website geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Dit betekent dat je ervoor zorgt dat de title tags en meta beschrijvingen van je site juist en informatief zijn, en dat je inhoud goed geschreven is en rijk aan trefwoorden. Je moet ook overal op je website relevante trefwoorden gebruiken, zowel in de tekst als in de titels van je pagina’s.

Gebruik de juiste trefwoorden

Als je je website optimaliseert voor zoekmachines, is het belangrijk dat je de juiste trefwoorden gebruikt. Dit zijn de woorden en zinnen die mensen het meest waarschijnlijk zullen gebruiken als ze informatie over je onderwerp zoeken. Doe dus wat onderzoek en zoek uit welke trefwoorden het meest relevant zijn voor je site. Zorg er dan voor dat je ze overal in je inhoud gebruikt en in de titel tags en meta beschrijvingen van je site. Ook is het verstandig om regelmatig synoniemen te gebruiken en over aanverwante zoekwoorden en onderwerpen te schrijven.

Publiceer inhoud van hoge kwaliteit

Google beloont websites die inhoud van hoge kwaliteit publiceren met betere zoekmachine rankings. Als je dus hoger wilt scoren, moet je ervoor zorgen dat je inhoud van de hoogste kwaliteit is. Dit betekent dat je goed onderzochte en informatieve artikelen moet schrijven, en ervoor moet zorgen dat je website regelmatig met verse inhoud wordt bijgewerkt.

Hoe langer bezoekers op je website blijven, hoe meer Google dat zal belonen. Dit betekent immers dat je inhoud interessant genoeg is om langer op jouw website te blijven. En dat jouw website dus een verrijking is voor het internet.

Krijg links van websites van hoge kwaliteit

Om hoog te scoren in de resultaten van zoekmachines is het belangrijk om links van andere websites te hebben. Deze links laten zien dat andere mensen je website de moeite waard vinden om te bezoeken, en dat kan je ranking helpen verbeteren. Dus ga netwerken en verkrijg links van andere websites in je markt of niche of verwante onderwerpen. En vergeet niet die trefwoorden te gebruiken in je linktitels en beschrijvingen!

Een andere manier om dit te doen is door inhoud van hoge kwaliteit te publiceren waar andere websites naar zullen willen linken. Je kunt ook tools als BuzzSumo gebruiken om populaire stukken inhoud op het web te vinden die je op je eigen website kunt delen.

Heb je zelf te weinig kennis van linkbuilding of heb je simpelweg geen tijd om hiermee zelf aan de slag te gaan? Onze linkbuild marketeers gaan graag de uitdaging met jou aan om jouw zoekwoord posities te verbeteren.

Gebruik sociale media om je inhoud te promoten

Een andere manier om links van gerenommeerde websites te krijgen is door sociale media te gebruiken om je inhoud te promoten. Door je inhoud te delen op Twitter, Facebook, en andere sociale media platforms, kun je een groter publiek bereiken en de kans vergroten dat er door andere websites naar gelinkt wordt.

Houd de rangschikking van je website in zoekmachines in de gaten

De beste manier om te weten of je SEO inspanningen vruchten afwerpen is de zoekmachine rankings van je website in de gaten te houden. Er zijn een aantal gratis ranking tools online beschikbaar waarmee je de posities van je site voor specifieke trefwoorden kunt volgen. Door je zoekwoord posities bij te houden kun je bepalen welke SEO tactieken werken en welke verbetering behoeven.

Als je niet tevreden bent met je huidige posities in de zoekmachines, blijf dan aan je SEO werken tot je een verbetering ziet. Het kan even duren, maar uiteindelijk zul je resultaat zien. En vergeet niet je website voortdurend bij te werken met verse, nieuwe inhoud om je bezoekers betrokken te houden.

Door de bovenstaande tips op te volgen kun je jezelf de beste kans geven om een hoge positie in Google te bereiken en het verkeer naar je site te vergroten. Voor meer informatie over SEO kun je natuurlijk ook altijd contact opnemen met onze SEO specialisten.