Linkbuilding uitbesteden?

Bovenaan in de zoekmachines met linkbuilding

De snelste manier om hoger in Google te komen! Focus op resultaat en rendement!

Hoe belangrijk is linkbuilding?

Kwalitatieve linkbuilding is nog steeds de doorslaggevende factor als het gaat om hoger in Google te komen. Linkbuilding bepaalt toch voor maar liefst 65% het algoritme van Google. Hoewel linkbuilding dus niet zaligmakend is, is het nog steeds enorm belangrijk.

Linkbuilding uitbesteden?

Wil je hoger in Google komen? Dan is linkbuilding essentieel. Natuurlijk kun je alles ook zelf doen, maar als ondernemer heb je ten slotte nu eenmaal niet zoveel tijd. En misschien ontbreekt het je aan de benodigde (technische) kennis en heeft het helemaal niet je interesse.

Linkbuilding uitbesteden aan een professional is vaak een goede keuze. Een professionele SEO-specialist kan niet alleen de juiste links voor je vinden, maar ook zorgen voor een goede linkstructuur op je website. Zo haal je het maximale uit je website en verhoog je de kans op succes!

Focus jij je ook liever op jouw business, klanten en producten? Onze marketeers helpen jou graag! We worden helemaal enthousiast van stijgende posities, meer bezoekers en stijgende omzetten.

Linkbuilding diensten

Met linkbuilding diensten helpen wij je graag om goede backlinks te verkrijgen voor jouw website. We kunnen linkbuilding aanbieden als standaard SEO- of linkbuildingpakket, maar we hebben ook een uitgebreide linkbuildingservice die meer linkprofielbeheer bevat en waarbij we ook actief op zoek gaan naar de beste linkmogelijkheden voor jouw website.

Deze linkbuilding diensten zijn geschikt voor iedere ondernemer die hoog in Google wil verschijnen met zijn of haar webwinkel of website.

Linkbuilding analyse

Een linkbuilding analyse is een SEO rapport waarin alle backlinks van je website of die van je concurrent wordt geanalyseerd. Zo krijg je inzicht wat de huidige situatie en gezondheid van jouw backlinkprofiel is en welke linkbuilding strategie jouw concurrenten toepassen om zo hoog te scoren als ze nu doen. Dit kan voordeel opleveren bij het bepalen van jouw linkbuilding strategie!

Waarom linkbuilding analyse?

Een SEO of linkbuilding analyse is erg waardevol. Zo kan je bijvoorbeeld makkelijk alle backlinks vinden waardoor jouw concurrent bovenop staat in bijvoorbeeld Google of Bing of welke zoekmachine dan ook. Tevens is het verstandig om overzichtelijk in kaart te brengen welke huidige backlinks jouw website al heeft bemachtigd.

Een linkbuilding analyse bestaat uit de volgende stappen:

 1. Het vinden van alle backlinks van jouw website of die van je concurrent. Waarbij we link rapportages geven over linkprofiel, linkpopulariteit en linkgroei. Dus onder andere wie linkt er naar mijn website? Hoeveel links zijn dat in totaal? Hoeveel nieuwe links heb ik vorige maand gekregen? En hoeveel verloren links heb ik afgelopen tijd gekregen door bijvoorbeeld een penalty?
 2. Het analyseren van de linkpopulariteit en linkprofielen. Zo krijg je inzicht in welke websites het meeste links naar jou website versturen, maar ook in hoeveel anchor teksten (teksten waarin een link wordt opgenomen) er naar jouw website worden gelinkt.
 3. Het bepalen van de dofollow vs nofollow status van alle backlinks. Dofollow links zijn links die door zoekmachines als belangrijker worden beschouwd dan nofollow links.
 4. Het aantonen of er linkpauzes zijn geweest. Dit is belangrijk om te weten, want het kan duiden op een linkbuilding strategie die niet werkt.
 5. Het aantonen van linkwisselingen (door bijvoorbeeld linkpauzes). Hiermee kunnen we bepalen of je concurrent zijn links probeert te verbeteren door ze regelmatig te wisselen.

De voordelen van linkbuilding rapportages? Met de linkbuilding analyses en rapportages die wij aanbieden krijg je meer inzicht over wat linkpopulariteit inhoudt, welke links er worden doorgegeven en dus ook welk soort linkprofiel je hebt. Of die van jouw concurrenten.

Wat zijn backlinks?

Wat zijn backlinks? Eigenlijk elke link die naar jou website verwijst is een backlink. Deze links zorgen ervoor dat Google jouw site beter leert kennen dan wanneer er maar weinig tot geen link verwijzen naar jou website. Google ziet linkbuilding als een votum voor je website en op basis daarvan geeft het je een score. Hoe meer backlinks hoe beter, maar niet elke link is goed!

Eigenlijk elke link die naar jou website verwijst is een backlink. Deze links zorgen ervoor dat Google jou site beter leert kennen dan wanneer er maar weinig tot geen link verwijzen naar jou website. Google ziet linkbuilding als een soort verkiezing voor je website en op basis daarvan geeft het je een score. Hoe meer backlinks hoe beter, maar niet elke link is goed!

Maatwerk linkbuilding

Maatwerk linkbuilding is belangrijk voor goede SEO. Je kunt niet zomaar een linkbuildingscampagne opzetten, je moet rekening houden met de doelgroep en de branche waarin je actief bent. Er bestaan verschillende manieren om maatwerk linkbuilding uit te voeren:

 • Zoek de juiste contactpersonen binnen het bedrijf of organisatie die verantwoordelijk zijn voor linkbuilding of online marketing
 • Analyseer de website en het linkprofiel van je concurrenten
 • Maak gebruik van linkbuilding tools
 • Vind linkbuilding ideeën door inspiratie op te doen bij anderen.

Kwalitatieve linkbuilding

Kwalitatieve linkbuilding is linkbuilding met een goed en gezond linkprofiel. Een linkprofiel bestaat uit backlinks van andere websites naar jouw website. Het gaat daarbij niet om het aantal links, maar juist kwaliteit van de link. Er zijn verschillende methodes om kwalitatieve linkbuilding te doen:

 • Door middel van SEO optimalisatie volgens Google richtlijnen kan je een hogere positie in zoekmachines genereren en dus meer bezoekers op je website opeisen. Echter is SEO alleen niet voldoende. Je moet ook linkbuilding toepassen om kwalitatieve links naar je website te genereren.
 • Door het creëren van goede content kan je de aandacht trekken van andere websites en hen doen linken naar jouw pagina’s. Ook is het mogelijk om gastblogs te schrijven voor andere websites. Daarnaast kan je ABC-linkruil plegen met gelinkte websites, of een linkverzoek indienen bij relevante blogs of fora. Tenslotte is sponsoring ook een manier van linkbuilding.
 • Een linkprofiel is gezond als de backlinks verspreid zijn over meerdere websites, en allemaal relevant zijn aan jouw website. Dit kan je checken op een linkchecker zoals Ahrefs, Semrush, MOZ of Majestic. Op die manier krijg je inzichtelijk welke linkverzoeken succesvol waren en welke externe websites de hoogste autoriteit hebben.
 • Als linkbuilding niet succesvol is, kan je SEO optimalisatie inzetten om de website beter vindbaar en linkwaardiger te maken. Door een goed linkprofiel krijg je meer verkeer op jouw website, en zal je ook hoger scoren in zoekmachines als Google of Bing!

Kwalitatief goed backlinkprofiel creëren

Ons doel is om een zo sterk en natuurlijk mogelijk linkprofiel voor jouw website op te bouwen. Een gezonde mix van anchor teksten, interne links, relevante startpagina’s en kwalitatieve externe blogartikelen. We beschikken over diverse tools en software waar we een optimaal linkprofiel voor jouw website mee kunnen realiseren.

Linkbuilding kosten

De kosten van linkbuilding is een hot topic onder bedrijven en ondernemers. Hoeveel kost linkbuilding om de posities van mijn website te verbeteren? Wanneer je op zoek bent naar linkbuilding prijzen, zal je al snel merken dat dit erg verschilt per aanbieder. Zo heb je ZZP linkbuilders, maar ook professionele linkbuilding bureaus en online marketingbureaus gespecialiseerd in linkbuilding.

Sommige linkbuilders hanteren een vaste prijs per maand, andere factureren per link of project. Daarnaast kan de kwaliteit van de links ook een rol spelen in de prijs. Zo zal linkbuilding voor een betere positie in Google vaak duurder zijn dan linkbuilding om je website te beschermen tegen negatieve SEO-pogingen van concurrenten.

Bij Adbull spreken we liever niet over “linkbuilding kosten”, maar over “linkbuilding investering”. We hebben namelijk bestaansrecht omdat we ervoor zorgen dat bedrijven beter worden gevonden in de zoekmachines. En daarbij is de extra behaalde omzet en marge hoger dan de kosten of investering.

Linkbuilding prijzen

Het is lastig om een exacte prijs voor linkbuilding te noemen, omdat deze afhankelijk is van verschillende factoren. Wanneer wij een SEO Analyse voor jouw website, markt en concurrentie maken, dan hebben wij een goed beeld van de situatie en kunnen wij een waardevol advies geven.

Linkbuilding pakketten

Wij werken met transparante linkbuilding maandpakketten. Zo weet je altijd waar je aan toe bent en wat de resultaten zijn. Onze linkbuilding pakketten bestaan uit verschillende activiteiten, zoals het plaatsen van linkjes, het creëren van gastblogs en het optimaliseren van je website. Zo zorgen we ervoor dat je hoger in Google komt te staan.

Wil je meer informatie over linkbuilding pakketten? Neem dan contact met ons op!

SMALL250

 • 3 uren SEO & linkbuilding per maand
 • Minimaal 75 kwalitatieve backlinks per jaar
 • 36 geschreven + geplaatste artikelen per jaar
 • Relevante backlinks
 • Kwalitatieve blogartikelen
 • Inclusief copywriting
 • Onpage SEO scan
 • Basis zoekwoordenonderzoek
 • Basis concurrentieanalyse
 • Rapportage per kwartaal
 • Geen eenmalige opstartkosten
KIES PAKKET

LARGE1500

 • 18 uren SEO & linkbuilding per maand
 • Minimaal 450 kwalitatieve backlinks per jaar
 • 216 geschreven + geplaatste artikelen per jaar
 • Relevante backlinks
 • Kwalitatieve blogartikelen
 • Inclusief copywriting
 • Onpage SEO scan
 • Uitgebreid zoekwoordenonderzoek
 • Uitgebreide concurrentieanalyse
 • Rapportage per maand
 • Geen eenmalige opstartkosten
KIES PAKKET

* Alle prijzen zijn per maand en exclusief btw.
* Onze pakketten zijn maandelijks opzegbaar.

Interesse in het uitbesteden van linkbuilding?

Wij zijn goed in linkbuilding en onze linkbuilding marketeers focussen zich dagelijks op deze complexe discipline. Hierdoor kun jij je richten op jouw business. Heb je interesse om de linkbuilding voor jouw website uit te besteden? Neem dan direct contact met ons op.