NoFollow vs DoFollow backlinks

DoFollow backlinks zijn die links die “link juice”, of link equity, doorgeven aan de gelinkte site. Dit helpt de SEO van de gelinkte site en kan haar positie in de zoekmachines verbeteren. Anderzijds zijn NoFollow backlinks die links die geen link juice doorgeven. Deze links zijn nog steeds waardevol om verkeer naar een site te leiden, maar ze hebben niet zo’n grote invloed op SEO.

Dus, welke soort backlink is beter? Dat hangt af van je doelen. Als je de SEO van je site probeert te verbeteren, dan zijn DoFollow backlinks wat je wilt. Als je echter alleen maar verkeer naar je site wilt leiden, dan kunnen NoFollow backlinks net zo doeltreffend zijn.

Dus voor SEO moet ik alleen maar DoFollow backlinks hebben?

Als het op SEO aankomt, zullen DoFollow backlinks altijd beter zijn. Maar dat betekent niet dat NoFollow backlinks waardeloos zijn. Ze kunnen nog steeds nuttig zijn om verkeer naar je site te sturen. Dus, als je de SEO van je site probeert te verbeteren, concentreer je dan op het krijgen van DoFollow backlinks. Maar verwaarloos NoFollow backlinks niet helemaal. Ze kunnen nog steeds waardevol zijn om een natuurlijk linkprofiel te creëren.

Hoe creëer je een gezond linkprofiel voor een website?

Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, want het ideale linkprofiel voor je website hangt af van een aantal factoren, waaronder je industrie, je concurrentie, en je algemene SEO strategie. Er zijn echter enkele algemene richtlijnen die je kunt volgen om ervoor te zorgen dat je linkprofiel gezond is en goed presteert.

Kijk eerst eens naar de kwantiteit en kwaliteit van je links. Een gezond linkprofiel moet een goede mix hebben van zowel links van hoge kwaliteit als van lage kwaliteit. Dus ook een mix van DoFollow links en NoFollow links. Te veel links van lage kwaliteit kunnen de ranking van je website schaden, terwijl te weinig links van hoge kwaliteit je mogelijkheden om goed te ranken beperken.

Richt je vervolgens op de ankertekst van je links. Ankertekstis de tekst die gebruikt wordt om naar je website te linken. De ankertekst moet relevant zijn voor de inhoud en de trefwoorden van je website. Over-geoptimaliseerde of irrelevante ankertekst kan de ranking van je website schaden.

Denk tenslotte aan de bronnen van je links. Een gezond linkprofiel zal links hebben van allerlei verschillende bronnen, waaronder websites, directories, en social media platforms. Links van een enkele bron of van websites van lage kwaliteit kunnen je online zichtbaarheid en zoekwoord posities schaden. Zorg dat je zoveel mogelijk verwijzende domeinen en verwijzende IP-adressen hebt.

Hulp nodig?

Door deze richtlijnen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je linkprofiel gezond is en goed presteert in de zoekmachines. Kun je wel een beetje (veel) hulp gebruiken bij het verbeteren van je linkprofiel? Of wil je weten of jouw linkprofiel gezond is of welke type backlinks jij nodig hebt? Neem dan contact met ons op.

Onze SEO specialisten beoordelen dan jouw huidige linkprofiel en kunnen goed bepalen aan wat voor type backlinks jouw website behoefte heeft.