Online marketing voor dienstverleners

Praktische online marketing tips in de dienstverlening

Hoe zet je online marketing in als dienstverlener? Praktische tips voor meer klanten in de dienstverlening.

Online marketing voor dienstverleners

kan een geweldige manier zijn om je bedrijf te promoten en nieuwe klanten aan te trekken. Het is belangrijk te onthouden dat online marketing gebruikt moet worden als een aanvulling op traditionele marketingmethoden, niet als vervanging. Hier zijn wat tips om met online marketing voor dienstverleners aan de slag te gaan:

 1. Gebruik sociale media om met potentiële en huidige klanten in contact te komen. Platforms als Facebook, Twitter, en LinkedIn bieden geweldige mogelijkheden om met je doelgroep in contact te komen. Zorg ervoor dat je interessante en relevante inhoud plaatst die hun aandacht trekt en hen aanmoedigt meer over je bedrijf te weten te komen.
 2. Maak een website die je diensten onder de aandacht brengt. Je website moet gemakkelijk te navigeren zijn en duidelijke informatie bevatten over je diensten, prijzen, en contactinformatie. Zorg ervoor dat je ook getuigenissen opneemt vantevreden klanten om vertrouwen te helpen opbouwen bij potentiële klanten.
 3. Gebruik zoekmachine optimalisatie (SEO) om mensen te helpen je website te vinden. Dit houdt in dat je sleutelzinnen die met je bedrijf te maken hebben gebruikt in de inhoud van je website, en ook in online directories en andere vermeldingen. Door je site voor zoekmachines te optimaliseren, vergroot je de kans dat potentiële klanten hem tegenkomen als ze bedrijven als het jouwe zoeken.
 4. Maak gebruik van online advertenties. Platforms als Google Ads (Google AdWords) en Facebook Ads kunnen effectieve manieren zijn om nieuwe klanten te bereiken. Zorg ervoor dat je je advertenties zorgvuldig richt, zodat ze alleen gezien worden door mensen die waarschijnlijk in je diensten geïnteresseerd zijn.
 5. Blijf actief op beoordelingssites. Platforms als Yelp en Google Places stellen klanten in staat recensies over bedrijven achter te laten. Zorg ervoor dat je deze sites regelmatig controleert, zodat je eventuele negatieve recensies meteen kunt aanpakken. Reageren op positieve recensies is ook een prima manier om goodwill op te bouwen bij potentiële klanten.

Door deze tips op te volgen kun je aan de slag met online marketing voor dienstverleners en je bedrijf effectief promoten bij een breed publiek.

Hulp nodig?

Onze marketeers zijn gespecialiseerd in SEO & linkbuilding en hebben jarenlange ervaring. Wij zorgen dat jouw website goed gevonden wordt op zoekwoorden die voor jou belangrijk zijn. Waarom voor ons kiezen? We werken met maandelijks opzegbare pakketten en moeten daardoor iedere maand weer onze meerwaarde bewijzen. We hebben bestaansrecht omdat we meer winst realiseren voor bedrijven en hen laten groeien.

Zoekmachine optimalisatie in de dienstverlening

SEO of zoekmachine optimalisatie is het proces van het zichtbaarder en aantrekkelijker maken van de website van een dienstverlener voor potentiële klanten via de resultaten van zoekmachines. Het doel van SEO bij diensten is om meer klanten naar de website te lokken, meer leads om te zetten in betalende klanten, en uiteindelijk meer inkomsten voor de onderneming te genereren.

Er zijn veel verschillende strategieën en tactieken die gebruikt kunnen worden om SEO bij diensten te verbeteren, maar enkele van de meest effectieve zijn het optimaliseren van de inhoud van de website voor belangrijke zoektermen, het bouwen van links naar de website vanaf andere websites van hoge kwaliteit, en ervoor zorgen dat de website mobiel-vriendelijk is.

SEO kan een ingewikkeld en tijdrovend proces zijn, maar het is vaak een van de belangrijkste investeringen die een dienstenbedrijf in zijn online aanwezigheid kan doen. Door de tijd te nemen om SEO te verbeteren, kunnen bedrijven ervoor zorgen dat ze zichtbaar zijn voor potentiële klanten wanneer die zoeken naar de producten of diensten die ze aanbieden.

Als je een eigenaar van een dienstenbedrijf of een marketing manager bent die meer wil weten over hoe je de SEO van je website kunt verbeteren, lees dan verder. We behandelen alles wat je moet weten over SEO in de dienstensector, van de grondbeginselen van hoe zoekmachines werken tot geavanceerde strategieën om de zichtbaarheid van je website te verbeteren.

Google Ads campagne voor dienstverleners

Als je een dienstenbedrijf leidt, weet je dat het genereren van leads essentieel is voor je succes. En hoewel er veel manieren zijn om leads te genereren, is een van de meest effectieve via online reclame.

Google Ads is een krachtig platform waarmee je je doelpubliek kunt bereiken wanneer ze zoeken naar de diensten die je aanbiedt. Maar een succesvolle Google Ads campagne (SEA campagne) voeren kan een uitdaging zijn, vooral als je nieuw bent met het platform.

Onze SEA experts hebben veel ervaring met het opzetten van succesvolle Google Ads campagnes voor dienstverlenende bedrijven. We bepalen dan samen met jou welke zoekwoorden het beste gekozen kunnen worden. Tevens zetten we de advertentie campagnes op en blijven deze onderhouden en optimaliseren voor het beste resultaat.

Welke bedrijven vallen onder dienstverlening of dienstverlenende sector?

De term “dienstverlening” wordt gebruikt voor bedrijven die diensten verlenen aan hun klanten. Dit kan van alles omvatten, van accountantskantoren en webdesignbureaus tot kapsalons en installatiebedrijven. Veel bedrijven in de dienstensector zijn arbeidsintensief, wat betekent dat ze veel werknemers nodig hebben om hun diensten te verlenen. Andere bedrijven in de dienstensector kunnen op technologie gebaseerd zijn, zoals gegevensverwerking of call centers voor klantenondersteuning.

Sommige economen menen dat de dienstensector een van de belangrijkste sectoren van de economie is, omdat hij aan miljoenen mensen werk verschaft en een aanzienlijke bijdrage aan het BBP levert. De laatste jaren is de dienstensector in veel landen snel gegroeid, omdat steeds meer bedrijven hun activiteiten aan dienstverleners hebben uitbesteed.

Er zijn veel verschillende soorten bedrijven die onder de paraplu van de dienstverlenende bedrijven of dienstensector vallen. Ze zijn onder te verdelen in de volgende vormen van dienstverlening:

 • Bancaire dienstverlening
 • Commerciële dienstverlening
 • Facilitaire dienstverlening
 • Financiële dienstverlening
 • Gemeentelijke dienstverlening
 • IT of ICT-dienstverlening
 • Juridische dienstverlening
 • Maatschappelijke dienstverlening
 • Medische dienstverlening
 • Niet-commerciële dienstverlening
 • Openbare dienstverlening
 • Publieke dienstverlening
 • Sociale dienstverlening
 • Sociaal juridische dienstverlening
 • Zakelijke dienstverlening

De dienstensector is van vitaal belang voor de economie en geeft werk aan miljoenen mensen over de hele wereld. Als je erover denkt een bedrijf te beginnen, zijn er veel verschillende mogelijkheden in deze dynamische en groeiende bedrijfstak.