SEO copywriting

Wat is SEO copywriting en hoe kunnen wij jou daarbij helpen?

SEO-teksten waarmee je beter gaat scoren in Google! Zorg dat jouw website wordt gevonden in de zoekmachines.

SEO copywriting

Google hecht steeds meer waarde aan de kwaliteit van content op websites. Het volstaat dus niet dat je zomaar wat teksten op jouw website plaatst. De SEO copywriters van Adbull schrijven jouw website teksten zodat ze voldoen aan de laatste SEO trends en Google Algoritme Update. Bovendien stellen onze SEO tekstschrijvers jouw webteksten zo op dat deze prettig leesbaar zijn voor jouw doelgroep. En tevens dat de lezer daardoor actie onderneemt. Een actie kan bijvoorbeeld betekenen dat men overgaat tot het bestellen van een product. Maar ook dat de bezoeker een offerte aanvraagt of contact met jou opneemt.

Werkwijze van onze SEO copywriters

Aan de basis van goede SEO website teksten liggen altijd een keyword analyse of zoekwoorden onderzoek ten grondslag. Met een uitgebreid zoekwoordenonderzoek laten we jou precies zien op welke zoektermen jouw doelgroep zoekt. Maar ook hoe vaak op die zoekwoorden wordt gezocht. Onze SEO specialisten voeren ook een concurrentie analyse uit, zodat we een duidelijk beeld hebben van de mate van concurrentie voor die gekozen zoekwoorden. Wellicht blijkt dat de concurrentie erg hoog is op een specifieke zoekterm en het waarschijnlijk heel veel tijd en geld gaat kosten om in de top 3 van Google te komen. Het is dan vaak beter om te focussen op andere zoekwoorden waarvoor minder concurrentie is. Voor dit laaghangende fruit is het mogelijk om veel sneller en makkelijker resultaten te behalen.

Customer journey

Bij het analyseren van jouw customer journey gebruiken we de volgende fasen: See, Think, Do, Care. Dit wordt door Google ook wel het STDC-model genoemd. Dit online marketing model geeft inzicht in de klantreis en zoekintenties van jouw klant en bezoeker.

Zit jouw lezer nog in een oriënterende fase en bevat de zoekopdracht een vraag of wil hij of zij informatie zoeken? Of betreft het al een aankoopgerichte zoekterm en is de klant al zover in het proces om over te gaan op het kopen van een product of afnemen van een dienst?

Het See, Think, Do en Care model focust zich niet alleen op het verkopen, maar vooral op het bewustzijn van de klant gedurende de klantreis. Hoe specifieker en gedetailleerder de zoekterm is, hoe verder de klant in de klantreis is.

See, Think, Do, Care

Blogartikelen voor content marketing

Naast de on-page SEO webteksten schrijven onze copywriters ook veel kwalitatief hoogwaardige blogartikelen over uiteenlopende onderwerpen. Deze off-page SEO teksten kunnen onderdeel zijn van de content marketing strategie en staan meestal op externe websites of blogs. Door backlinks naar jouw website op te nemen in deze artikelen stijgen jouw zoekwoord posities in de zoekmachines. Hierdoor zal jouw website ook beter gevonden worden in Google.

Interesse in het uitbesteden van jouw SEO copywriting?

Tijdens het schrijven van jouw SEO-teksten houden onze copywriters rekening met de stadia waarin jouw (potentiële) klant zich bevindt. Bij het schrijven van de webtekst passen wij de boodschap hierop aan. Heb je interesse om het schrijven van jouw SEO website teksten of blogartikelen uit te besteden? Neem dan direct contact met ons op.