Waarom Google Search Console gebruiken?

Met Google Search Console kun je als webmaster de prestaties van je site bekijken. Het biedt inzicht in hoe je site wordt geïndexeerd door Google, laat je zien hoe vaak je pagina’s worden weergegeven in de zoekresultaten, en helpt je bij het verbeteren van je vindbaarheid.

Je kunt Google Search Console gebruiken om:

  • Je site te controleren op indexering en eventuele fouten die Google tegenkomt tijdens het crawlen.
  • Pagina’s uit de index van Google verwijderen.
  • Sitemaps insturen en bekijken hoeveel van je pagina’s zijn geïndexeerd.
  • Je vindbaarheid analyseren en verbeteren met rapporten over zoekwoorden, links en meer.
  • Het gebruik van je site monitoren en zoektermgegevens vastleggen.

Beginnen met Google Search Console

Google Search Console is een belangrijk instrument voor iedereen die zijn website wil optimaliseren. Met Google Search Console krijg je als webmaster inzicht in hoe je website door zoekmachines wordt geïndexeerd. Als je net bent begonnen met je website, is het aan te raden om een account aan te maken en deze ultieme gids door te nemen. Zo weet je precies hoe je Search Console moet gebruiken!

Als eerste moet je ervoor zorgen dat je website voldoet aan de vereisten van Google. Vervolgens kun je een account aanmaken op Google Search Console. Nadat je dit hebt gedaan, controleer je of je website al is geïndexeerd en of er eventuele problemen zijn die moeten worden verholpen.

Zoekwoorden onderzoek is erg belangrijk om te bepalen welke woorden je wilt targetten. Dit kan je helpen bepalen welke pagina’s worden weergegeven wanneer mensen zoekopdrachten invoeren in Google. Als je weet welke zoekwoorden je wilt gebruiken, kun je deze toevoegen aan je pagina’s.

Je website verbeteren doe je het best door goede content te creëren. Dit is niet alleen goed voor bezoekers, maar ook voor zoekmachines. Google wil namelijk alleen de beste websites weergeven in de zoekresultaten. Verder is het belangrijk om je website regelmatig te controleren op fouten en te herstellen.

Hoe kun je Google Search Console gebruiken?

In deze handleiding leggen we je uit hoe je Google Search Console kunt gebruiken om je website te verbeteren.

Er zijn een paar belangrijke dingen die je in gedachten moet houden als je aan de slag gaat met Google Search Console:

1. Optimaliseer je site voor mobiele apparaten. Mobile-first indexering betekent dat Google nu de mobiele versie van je site zal gebruiken voor indexering en ranking, dus is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je site geoptimaliseerd voor mobiele toestellen.

2. Gebruik gestructureerde gegevens om Google te helpen de inhoud op je pagina’s te begrijpen. Gestructureerde gegevens zijn een gestandaardiseerde indeling om informatie over een pagina te geven en de pagina-inhoud te classificeren.

3. Verbeter de laadsnelheid van je site. Sitesnelheid is nu een ranking factor voor mobiele zoekopdrachten, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat jepagina’s snel laden.

4. Zorg ervoor dat je site voor alle gebruikers toegankelijk is. Google Search Console biedt hulpmiddelen om je te helpen de toegankelijkheid van je site te testen en te verbeteren.

5. Gebruik rich snippets om je site te helpen opvallen in de zoekresultaten. Rijke snippets zijn HTML tags die extra informatie over een pagina geven, zoals prijzen en beoordelingen.

Door deze tips te volgen kun je Google helpen je site beter te begrijpen en je kansen om goed te scoren in de zoekresultaten vergroten.